Een Rotterdamse Metaverse. Een interactieve Rotterdamse VR wereld

Startbudget toegekend € 24835,-
Dutch Digital Collectibles maakt vanuit een makersphilosophy digitale verzamelobjecten voor verschillende digitale makers.

Door gezamenlijk met Rottedamse makers te bouwen aan een multidisciplinaire digitale wereld (Metaverse) die parallel loopt aan het Rotterdamse creatieve circuit hopen wij de culturele sector te verrijken en toegankelijker te maken voor alle Rotterdammers en haar gasten.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

Een Metaversum is altijd en voor iedereen toegankelijk. Zo kunnen digitale makers altijd hun kunst tentoonstellen aan de wereld zonder dat invloeden van buitenaf hier invloed op kunnen hebben. Dit maakt het Rotterdams Metaversum een toekomstbestendig en lockdownproof concept voor de de cultuursector
Door gebruik te maken van de nieuwste VR technieken bouwen wij een tastbare en interactieve omgeving. Dit biedt de bezoekers de mogelijkheid om met elkaar en de makers te kunnen socializen en interacteren. Dit maakt dat digitale kunst een volwassen kunstvorm om rekening mee te houden in de toekomst.
Door een applicatie voor digitaal eigenaarschap aan het Metaverse te koppelen kunnen kunstenaars hun werk transparant aanbieden aan bezoekers. Het is nu voor het eerst mogelijk om digitale werken "mee naar huis te nemen" om er oneindig van te kunnen genieten. Dit is iets dat voorheen niet kon.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Floris Smit