Fabulous Fungi. Milieubewuste textielverf van schimmelpigmenten

Startbudget toegekend € 100000,-
Fabulous Fungi is opgericht door de Rotterdamse biodesigner Ilse Kremer. In 2020 is zij afgestudeerd aan Willem de Kooning academie. Binnen haar startup combineert ze haar twee passies; duurzaamheid en kleur. Haar belangrijkste doel is om het leven op een milieubewuste manier kleur te geven.

Het gebruik van synthetische textielverf in de mode-industrie is zeer schadelijk voor mens en natuur. Fabulous Fungi formuleert hier een alternatief voor middels het gebruik van schimmels voor de duurzame textielverf. De schimmels groeien op reststromen van de Rotterdamse bakkerij Das Brot.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

Fabulous Fungi werkt aan de circulaire ontwikkeling van de stad. Het geeft een voorbeeld voor de toekomstbestendige haven en bedrijven die zich meer op circulariteit willen richten.
Het probleem van de vervuilende textielverf wordt vaak niet door de consument ingezien of juist opzettelijk genegeerd. Fabulous Fungi brengt hier verandering in door de inwoners van de stad kennis bij te brengen, door middel van het geven van workshops en het aanbieden van DIY pakketten.
Fabulous Fungi heeft een positieve invloed op de creatieve industrie van Rotterdam. Ontwerpers voelen zich schuldig over het gebruik van felle kleuren en kiezen daarom voor natuurlijke tinten, wat hun artistieke vrijheid beperkt. Fabulous Fungi biedt nieuwe mogelijkheden voor lokale ontwerpers.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Ilse Kremer