Geluksmomenten voor mensen met dementie . Altijd beschikbaar voor een fijn gesprek

Startbudget toegekend € 91520,-

De Care-Riing telefoon is een slimme voicemail, waardoor familie op meer momenten hulp kan bieden door gerust te stellen of te praten over fijne herinneringen. We gaan praktijk onderzoek doen bij Laurens en Lelie Zorggroep. En we gaan onze online training multicultureel maken en verspreiden.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

Dit jaar zijn er 290.000 Alzheimer patiënten in Nederland en naar verwachting zullen er in 2050 circa 620.000 mensen zijn met dementie. Momenteel zijn er 8800 mensen met dementie in Rotterdam . Dementie is een ouderdomsziekte. Dit betekent dat ongeveer 8.8% (8800) van de Rotterdammers ouder dan 65 jaar (100.000) dementie heeft.
Rotterdam is een hyperdiverse stad en telt ongeveer 170 verschillende nationaliteiten. Iets meer dan de helft van de Rotterdammers heeft een migratieachtergrond. De aangepaste training is relevant voor alle Rotterdammers.
Sterker door strijd is de wapenspreuk van Rotterdam. “..als herinnering ook voor het nageslacht aan de moed en de kracht waarmede de bevolking van Rotterdam alle beproevingen van de oorlog heeft gedragen..” De ziekte dementie is ook een beproeving, die we samen aan kunnen: familie en verzorging.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Marinus Houbolt
Jelle Hylarides