Havenschool.

Startbudget toegekend € 88075,-
Ondernemende, nieuwsgierige en betrokken jongeren opleiden die bewuste toekomstkeuzes kunnen maken

Omschrijving

Samen met ouders, leerlingen, leerkrachten en partners gaan we aan de slag met loopbaanleren binnen de context van de haven. Het doel is om alles uit het talent van de kinderen te halen door competentieontwikkeling, levensecht leren en bewustwording. Iedere betrokkene is zich bewust van de rol die nodig is om kinderen het eigen geluk te kunnen laten regisseren.

Sociale relevantie

De haven en Rotterdam zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Veel beroepsgroepen oefenen hun beroep uit binnen de haven. Binnen de haven zijn ontzettend veel mogelijkheden om aan de slag te gaan. De komende jaren zullen er heel veel banen in de haven beschikbaar komen met de verwachting dat dit in de jaren erna alleen nog maar toe zal nemen. Dit is bij veel ouders, kinderen en ook leerkrachten onvoldoende of niet bekend.

Innovatie

De directies van basisscholen de Toermalijn en DUO 2002 hebben de handen ineen geslagen om de haven een prominente plek te geven binnen hun onderwijs. Dit als concept om loopbaanleren een integraal onderdeel uit te laten maken van het onderwijscurriculum.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Nick Zuidam
Nick Zuidam
Nick Zuidam