Het zeefdruk café. Samen iets waardeloos weer waardevol maken.

Startbudget toegekend € 80384,-
Barbara de Ru, oprichter en leider van Bobbinhood. Mode ontwerper MA. Master zeefdrukken en on a mission om kleding weer een product te maken dat we koesteren.

Het ZeefdrukCafé gaat het kledingoverschot te lijf door kleding op te waarderen: van afgedankte fast fashion naar unieke, gekoesterde items. Met een schone (chemicaliën vrije!) zeefdruk methode herwaarderen Rotterdammers kleding met lokale kunstenaars zodat style en duurzaamheid hand in hand gaan.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

Ons doel is om parttime banen te creëeren voor kwetsbare meiden (15-21j. oud) met het oog op hun persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke participatie. In ons ZeefdrukCafé bieden we een veilige plek waar ze hun creativiteit en talenten kunnen ontwikkelen.
Kleding die niet geschikt is voor de tweedehands markt maar nog in goede staat is komt terecht op de enorme afvalbergen. Bij het zeefdrukcafe kan je juist die kleding opwaarderen met echte Rotterdamse kunst en weer met trots dragen. Zo ligt de consument aan de basis van duurzame stadsontwikkeling.
Door het ZeefdrukCafé te openen kan iedereen genieten van deze nieuwe techniek zonder de hoofdprijs te betalen, je kan onze materialen gebruiken zonder ze aan te schaffen. De inkt wordt in kleine hoeveelheden, afgemeten op het project gebruikt en de ontwerpen en stencils zijn eindeloos herbruikbaar.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Barbara de Ru