Kaapsestrand .

Startbudget toegekend € 35000,-
Het Katendrechtse strand samen met de buurt omtoveren tot een Kaapse Copacabana beach!

Omschrijving

Het plan Kaapsestrand is een initiatief van Lorenzo Elstak,Joey Soekhan en Gerson Elstak in samenwerking met Makersdistrict &Bluecity. Het betreft een ontwikkelingsplan voor de ruimtelijk ordening van het strand van Katendrecht: In de zomer van 2018 willen we experimentele en innovatieve eerste sessie realiseren. Anders dan stranden zoals Scheveningen, Hoek van Holland zal het Kaapstrand elementen bevatten waarbij recreëren en sportactiviteiten op het strand wordt gestimuleerd. Tevens zal zal het een esthetische toevoeging zijn aan de wijk Katendrecht. Om te zorgen dat de bewoners dit ook zo ervaren worden zij actief in het ontwerpproces betrokken en zullen ze meedoen bij het maken van strandhut en sportieve attributen. Maak je klaar voor de nieuwe Copacabana Beach van Katendrecht!

Het uniek stuk zand langs het water wordt in het volksmond ‘Strandje’ genoemd. Het strand was al jaren een vervallen plek waar weinig mogelijk was. Sinds een aantal jaren is het stuk grond opgeknapt.

Sociale relevantie

Als eerste instantie voor de Kapenezen want wij merken dat er twee groepen zijn (mensen uit de bestaande bouw en nieuwe woningprojecten) die weinig tot geen contact met elkaar hebben.

Innovatie

We werken met gerecyclede materialen van Rotterdamse bedrijven zoals: Bluecity en Makers District waarmee de mensen zelf een sfeer kunnen geven aan hun eigen strand wat er voor zorgt dat oud en nieuw Katendrecht samenkomt.


meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Lorenzo Elstak, Joey Soekhan, Gerson Elstak
Lorenzo Elstak, Joey Soekhan, Gerson Elstak
Lorenzo Elstak, Joey Soekhan, Gerson Elstak