KeileHub M4H. Dé ontmoetingsplek voor en over M4H!

Startbudget toegekend € 50000,-

M4H gaat de komende 20 jaar transformeren naar een gemengde woon-werkomgeving. Om deze toekomst vorm te geven hebben we elkaar nodig: Circulair ben je immers niet alleen! Deze aanvraag gaat over het verder uitbouwen van een plek waar we de ander kunnen ontmoeten: de KeileHub. De KeileHub is onderdeel van het Keilepand, waar bevlogen makers, doeners en dromers zich inzetten voor een sociale en duurzame toekomst. Regelmatig worden er tentoonstellingen, lezingen en debatten georganiseerd over hoe we die toekomst samen kunnen vormgeven. Om deze inspirerende plek nóg toegankelijker te maken wil het KeileCollectief de buitenruimte én de grote centrale hal geschikt maken voor presentaties en samenkomsten over de ontwikkelingen in M4H, en de hieraan gerelateerde thema’s- denk aan de Circulaire economie, Biobased bouwen, een veranderende Voedselketen en een meer sociale, gelijkwaardige maatschappij. Om zo samen te ontdekken hoe we de ambitieuze doelen van Rotterdam -om zo snel mogelijk een betere, gezondere én circulaire stad te zijn- kunnen halen, door nú samen stappen te nemen!

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

7 op de 10 Rotterdammers maakt zich zorgen over het klimaat en wil dat Rotterdam groener en gezonder wordt. De gemeente heeft de ambitie in 2050 volledig circulair te zijn. Maar Circulair ben je niet alleen. KeileHub M4H biedt een plek om samen door te bouwen aan een duurzame en sociale toekomst!
Het KeileCollectief zet zich in voor een duurzame en sociale toekomst. Daarbij is belangrijk dat het Keilepand sinds 2019 in eigendom is van de gebruikers zelf. De KeileHub is daarom toekomstbestendig: alle investeringen komen ten goede aan de groei en bloei van de plek (geen gentrification).

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Monica Adams