KinderCoPoli. Een uniek combinatiespreekuur voor zieke kinderen

Startbudget toegekend € 25000,-
Lindsay Silva is kinderarts, opgeleid en woonzaam in Rotterdam. Haar visie is om niet alleen 'standaard' kindzorg te leveren, maar ook aandacht te hebben voor leefstijlfactoren die van invloed zijn op de klacht, maar ook op de latere gezondheid. Vanuit die gedachte is de KinderCoPoli opgezet.

Op de KinderCoPoli zien kinderarts en kinderfysiotherapeut kinderen tegelijkertijd, met meer tijd, en buiten het ziekenhuis. Er is altijd aandacht voor factoren die ook de latere gezondheid beïnvloeden, zoals beweging, ontspanning, en voeding. Zo helpen we kinderen opgroeien tot gezonde volwassenen.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

Op de KinderCoPoli kijken kinderarts en kinderfysiotherapeut tegelijk naar het kind, en niet alleen naar de klacht, maar ook naar leefstijlfactoren die de gezondheid nu en later beinvloeden. Er werken disciplines samen die elkaar aanvullen en versterken, om zo de beste zorg voor het kind te bieden.
Elk kind verdient de juiste zorg op de juiste plek. Met een goed netwerk van zorgprofessionals kan 80% van de kinderen buiten het ziekenhuis behandeld worden. Met het ons zorgconcept ‘KinderCoPoli’ geven we lokale en toegankelijke zorg, met meer tijd en aandacht dan in ziekenhuizen mogelijk is.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Lindsay Silva