‘Kleintje 010’. Ga mee op reis!

Creatief sociaal verbinden in een lerende omgeving.

Met 'Kleintje 010' (een thema caravan) willen we inclusief burgerschap in 2050 bij basisschoolleerlingen gaan realiseren. 'Kleintje 010' neemt de leerlingen mee naar het R'dam van de jaren '90, dan gaat het gesprek over hoe we hier nu leven, om tot slot te fantaseren over het ideale R'dam van 2050.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

De maatschappelijke bijdrage is dat de jongeren van nu bewust meedenken over hoe we in 2050 inclusieve participerende inwoners van Rotterdam kunnen zijn.
De vernieuwing ligt in de vorm van het aanbod en de beleving van een reis door de tijd. We kijken naar 28 jaar terug, naar nu en naar 28 jaar verder. Het jaar 2050 waar de Gemeente het stadsbeleid naar toe schrijft.
Op de basisscholen is er ook door de corona veel veranderd. Waar de politiek stuurt op kansen gelijkheid, inclusief onderwijs en meer taal en rekenen, zien we dat de polarisatie toeneemt. Daarom wil ik dit programma op de basisscholen uitzetten, zodat deze doelgroep leert mee te dromen, mee te praten, naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Maryke Rijsdijk