Metaal Talent Rotterdam. Smeed je Toekomst, Ontdek je Talent!

Metaal Talent Rotterdam, gelanceerd door Lens BV, is een initiatief gericht op het inspireren van Rotterdamse jongeren uit groep 7 voor een toekomst in de techniek. Met het slogan "Smeed je Toekomst, Ontdek je Talent!" streeft dit project ernaar om de instroom in technische beroepen te verhogen en het lokale tekort aan technisch personeel aan te pakken. Dit wordt bereikt door jongeren vroegtijdig bloot te stellen aan en te enthousiasmeren voor de techniek door praktische workshops in metaalbewerking. Deze workshops, ontworpen voor groepen van circa 25 leerlingen, bieden hands-on ervaring met het maken van metalen objecten en constructies, zoals dinos, jeeps, en olifanten. Lasersnijden, buigen en lassen, het komt allemaal aan bod. Werken aan gave grote machines die misschien ook een beetje spannend zijn. Veiligheid staat voorop; deelnemers ontvangen beschermende uitrusting en worden begeleid door ervaren professionals. Dit programma, dat samenwerkt met Rotterdamse Maakbedrijven en Leveranciers, benadrukt het belang van praktisch leren en teamwork, terwijl het jongeren bewust maakt van de diverse carrièreopties binnen technische beroepen. Metaal Talent Rotterdam onderscheidt zich door zijn focus op jongeren op een cruciale leeftijd voor het maken van onderwijskeuzes, en biedt een uniek platform voor inspiratie en ontwikkeling van technische vaardigheden. Nu alleen nog in Rotterdam Charlois, maar met voldoende financiële middelen is dit mogelijk nog verder uit te breiden. Het project wordt ondersteund door een mix van overheidssteun, subsidies, en donaties van lokale bedrijven, wat de maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid onderstreept. Lens BV is idealiter gepositioneerd om dit initiatief te leiden, dankzij hun ervaring in en passie voor techniek en onderwijs. Metaal Talent Rotterdam is meer dan een workshop; het is een investering in de toekomst van jongeren en de technische sector van Rotterdam, met het potentieel om de stad groener, socialer, en veiliger te maken door de ontwikkeling van lokaal talent en het aanpakken van kritieke personeelstekorten. In conclusie, Metaal Talent Rotterdam staat voor een innovatieve benadering van onderwijs en beroepskeuze, gericht op het versterken van de lokale economie en gemeenschap door het stimuleren van interesse in technische beroepen bij de jeugd. Met een stevige basis van samenwerking en gemeenschapssteun is het project klaar om een significante impact te maken op de levens van jongeren en de toekomst van Rotterdam.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

Het project helpt jongeren bij het ontdekken van diverse carrièreopties binnen technische beroepen, waardoor zij bewuster keuzes kunnen maken voor hun toekomstige educatie en beroepspad. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van een goed geïnformeerde en gemotiveerde toekomstige vakkrachten.
Door vroegtijdige blootstelling aan en enthousiasmering voor techniek, worden jongeren gestimuleerd om te kiezen voor een opleiding en carrière in de techniek, wat op de lange termijn helpt bij het vullen van cruciale rollen binnen de lokale economie.
Dit project introduceert een praktische, hands-on workshops die jongeren niet alleen technische vaardigheden bijbrengen, maar hen ook leren over teamwork, probleemoplossing en creativiteit. Deze benadering biedt een nieuwe dimensie aan de educatieve ervaringen van jongeren in Rotterdam.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief