OnskilO. Pilot om PLA-wegwerpstromen circulair te sluiten

Startbudget toegekend € 99000,-
De Rotterdamse maak startup OurkilO is in 2021 opgericht door In4Art en Phygital.Studio. OurkilO biedt een pay-per-print propositie aan voor bestaande bedrijven die hun productportfolio willen verduurzamen zonder grote investeringen te hoeven doen in kennis of technologie.

Het OnskilO pilotproject wegwerp PLA wil de sterk groeiende PLA-bio plastic materiaalketen sluiten, daarmee (zwerf)afval voorkomen en gelijktijdig de CO2 footprint van meubelproductie met 90+% verlagen door lokaal in Rotterdam te produceren, consumeren én recyclen.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

we zullen een materiaalstroom sluiten die nieuw is, snel aan het groeien en een belangrijk element zal worden in de circulaire economie. Door dit in Rotterdam te doen laten we zien internationaal voorop te lopen en een showcase te realiseren voor de circulaire maakindustrie.
we hergebruiken niet alleen een materiaalstroom maar voegen waarde toe door van wegwerpartikelen circulaire meubel componenten te maken. Op deze manier verhogen we blijvend de waarde van een materiaal dat nu wordt gezien als wegwerp.
met deze pilot willenlaten we een nieuwe manier zien waarop de stad een mijn kan zijn van materialen waarmee nieuwe producten worden gemaakt in de stad en voor de stad. Hiermee creëren we werkgelegenheid in de hele keten en investeren we in werkgelegenheid in de nieuwe maakindustrie in Rotterdam.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Rodolfo Groenewoud - van Vliet
Lija Groenewoud - van Vliet
Bastiaan de Nennie