Part Two. Diamanten worden gemaakt onder druk

Part Two is een nieuwe stichting met een bijzondere focus: het bieden van kansen aan een kwetsbare doelgroep die vaak over het hoofd wordt gezien doormiddel van theater. In een tijdspanne van tien jaar zijn cruciale initiatieven voor deze doelgroep wegbezuinigd (zoals Rotjoch, Young Stage, Rotterdams Lef en Het Waterhuis). Uit ons project "Freedom Lighters" (tweede pilot) ontstond een enorme vraag naar langdurige en herhaalde workshops, wat ons inspireerde om verder te gaan. Tegenwoordig zijn er weliswaar enkele succesvolle programma's die zich richten op Spoken Word of arbeidsmarkt-integratie, maar het ontbreekt aan langdurige theaterworkshops van hoog niveau die toegankelijk zijn voor een bredere doelgroep. Ons initiatief brengt verandering: we bieden een omgeving waarin iedereen laagdrempelig kan deelnemen. Hetgeen ons onderscheidt, is onze innovatieve benadering ten opzichte van bestaande oplossingen en initiatieven. Onze focus ligt op het bieden van een traject waarin deelnemers, via theater, kunnen onderzoeken wie ze werkelijk zijn. Part Two treedt deelnemers tegemoet op een directe, maar gepaste wijze, met evenveel aandacht voor artistieke ontwikkeling als persoonlijke groei. We geloven sterk dat creatieve expressie en zelfontplooiing hand in hand gaan. Daarom voorzien we in een breed scala aan activiteiten en begeleiding om beide aspecten te ondersteunen. In een tijd waarin er een gebrek is aan mogelijkheden voor deze doelgroep, willen we met Part Two een bron van hoop en ontwikkeling zijn. We staan voor inclusie, diversiteit en de kracht van creativiteit om levens te veranderen.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

In een stad vol potentieel en diversiteit, brengt Stichting Part Two een nieuwe en vernieuwende energie naar voren. Ons initiatief staat klaar om niet alleen de artistieke horizon van Rotterdam te verbreden, maar ook om levens te transformeren en gemeenschappen te versterken.
Onze aanpak benadrukt de kracht van creatieve expressie voor persoonlijke groei/ontwikkeling. Dit is vernieuwend omdat het zich richt op 't versterken van individuen op een manier die traditionele trajecten missen. Kunst wordt een middel om zelfvertrouwen, zelfontdekking en veerkracht te cultiveren.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Alexa Hakkenbrak