Peloris. Werkkleding van je dromen gemaakt van reststromen

Startbudget toegekend € 25000,-
We zijn Doris en Piek, vennoten van Peloris. Twee buurvrouwen, ontwerpers en horders die niks weg kunnen gooien, maar alles weer willen gebruiken voor onze bedrijfskleding! Je vind ons in stadsdeel Hoogvliet, in gebouw Stroming.

We brengen waarde terug in werkkleding door met aandacht te ontwerpen en lokaal te produceren met reststromen. Zo zorgen we met en voor Rotterdammers voor een alternatief voor de vervuilende kledingindustrie, verminderen we textielafval en stimuleren we de lokale economie en werkgelegenheid.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

Oude bedrijfskleding hoeft geen afval te zijn, maar kan omgetoverd worden tot nieuwe kleding, binnen het bedrijf of voor een ander Rotterdams bedrijf. Wij vormen in samenwerking met The Bin de link tussen deze lokale bedrijven en brengen de waarde terug in het materiaal.
We produceren de kleding lokaal en met de hand in stadsdeel Hoogvliet. Met de groeiende vraag groeien we uit onze voegen en willen graag uitbreiden tot een volwaardige productiefaciliteit met een eerlijk betaalde, leuke en gezonde werksfeer.
Rotterdam bruist van de duurzame, mooie initiatieven. Kleding van Peloris sluit hier op aan en zorgt dat deze initiatieven uitstralen wat ze verdienen: eerlijke, duurzame en lokale kleding, en bovenal aansluitend op de wensen en creativiteit van de drager.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Piek Kuppers