Roffa Soundwalks (voorheen: Mensen van Rotterdam). een immersieve location-based, story-driven app

mbv een location based content applicatie neemt een bont gezelschap Rotterdammers met verschillende roots en seksuele diversiteit je mee op reis in hun wijk. Je leert de buurt kennen en je leert de cultuur kennen. Ook biedt de app eventueel mogelijkheden om fysiek mensen te ontmoeten.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

In Roffa Soundwalks wordt je door jouw virtuele gastheer meegenomen door zijn/haar buurt en luister je naar verhalen. Buurten beginnen te leven. Door de immersieve ervaring zal de buurt nooit meer hetzelfde zijn. Je voelt je onderdeel van de buurt.
Door verhalen over de stad te ervaren vanuit verschillende perspectieven zal de stad tot leven komen. Na de eerste soundwalk wil je ook alle anderen gaan doen in de ander buurten. Je leert de geschiedenis. Je ervaart wie er in de wijk wonen. De buurt is niet anoniem. Jij bent niet anoniem.
De verhalen worden verzameld en gegenereerd door bewoners. Talent wordt gescout in de buurt en zoveel mogelijk gebruikt als voice talents, tekstschrijvers, rappers en beatmakers. Bovendien genereren toeristen inkomsten voor middenstanders.
Je zult de stad nooit meer ervaren zoals je deze dacht te kennen. Je realiseert je terwijl jij door de stad loopt, dat je je bevindt in een weefsel van verhalen, culturen en tradities. Je voelt de historie van de gelaagde stad, gevuld met anekdotes uit verschillende periodes van de geschiedenis.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Hans Peter Wessels