Urban Reef. Circulaire regenton voor biodiverstiteit

Voor duurzame vergroening dat weinig onderhoud vraagt is het nodig de juiste condities te scheppen in plaats van zomaar een strook groen te beplanten. Urban Reef gebruikt nieuwe maaktechnieken voor de creatie van biodiverse plekken die tevens klimaatproblemen als regenwater en hitte tegengaat.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

De regentonnen zorgen voor een regenwaterbuffer in extreme weersomstandigheden. Omdat ze via hun unieke structuur vanzelf vergroenen, wordt het regenwater benut voor spontane natuurontwikkeling in de stad.
60% van de ruimte in Rotterdam is in privaat bezit. De klimaatdoelstellingen zijn niet alleen te halen door de gemeente zelf. Om iets te kunnen doen aan de klimaatcrisis, moeten alle inwoners van de stad samenwerken. Zou het niet tof zijn als iedereen bij kan dragen aan klimaatadaptatie en de circulaire economie?
Het vasthouden van water en vergroenen helpt voor het koel houden van uw buurt in de zomer. De schaduw en verdamping van de beplanting voorkomt dat hitte in het steen gaat zitten.
Bezig zijn met groen helpt tegen stress. Urban Reef maakt toegang tot groen in de stad. Bovendien draag het bij aan een open houding richting spontane vergroening.
Omdat Urban Reef zo gemaakt is dat de wortels van de planten bij het water kunnen, krijgen de planten automatisch water. Hierdoor zijn de (deels spontane wilde) planten op de tonnen onderhoudsarm.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Max Latour