Potjes & Deksels, afvalvrije kruidenier. De Bewuste Bus voor Rotterdam en omgeving

De afgelopen jaren zijn we steeds bewuster gaan consumeren. Van vegan tot biologisch en nu ook richting zero waste. Wij kwamen tot ons idee omdat we zelf geen locatie konden vinden in Rotterdam om in één winkel onze boodschappen volledig afvalvrij te doen.

Wij zijn twee enthousiaste ondernemers met hart voor goed eten. Dit jaar willen we met een Bewuste Bus afvalvrije boodschappen mogelijk maken voor Rotterdam en omgeving. We zijn ervan overtuigd dat dit aansluit bij de wens van winkeliers en bijdraagt aan een circulaire en duurzamere toekomst.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

Dit is de eerste Bewuste Bus die in Rotterdam en omgeving gaat rondrijden om afvalvrije boodschappen toegankelijk te maken voor een breed publiek. Dit biedt voor de consument meer gemak, omdat ze geen grote afstand hoeven af te leggen met hun Potjes (& Deksels).
Een mens produceert gemiddeld 1,5 kg afval per dag. Als je enkel je dagelijkse boodschappen in de supermarkt doet kom je met een berg plastic thuis. Ons initiatief biedt winkeliers de mogelijkheid met hun eigen verpakkingen een divers aanbod aan producten in te kopen en een transitie naar een duurzamere, circulaire economie mogelijk te maken.
Ons doel is om zoveel mogelijk lokale, biologische producten aan te bieden. Door middel van korte ketens en een seizoensgebonden vers aanbod kunnen we de ecologische voetafdruk laag houden.
Door een groene bus te laten maken waarbij de inrichting zoveel mogelijk circulair tot stand is gekomen, willen wij als voorbeeld fungeren. Wij rijden op groene energie rond zodat de consument niet met de auto op pad hoeft in Rotterdam. De Bewuste Bus valt op in het straatbeeld, dit zet ondernemers en consumenten aan het denken.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Anne Sonnleitner
Tessa Overboom