Refugees Forward Incubator: nieuwkomers ondernemen!.

Startbudget toegekend € 50000,-
Refugees Forward biedt incubatorprogramma's aan aan ondernemers met een vluchtelingenachtergrond, in samenwerking met o.a. het Erasmus Center for Entrepreneurship. Binnen 4 maanden worden nieuwkomers begeleid van idee naar de start van een bedrijf.

Omschrijving

Refugees Forward biedt ondernemers met een vluchtelingenachtergrond incubatorprogramma's aan van 4 maanden, waarin zij worden begeleid van bedrijfsidee naar de start van een bedrijf en bedrijfskapitaal. Refugees Forward biedt training van topinstituten als het Erasmus Center for Entrepreneurship en Team Academy, coaching door ervaren Rotterdamse ondernemers, ondersteuning door studenten en een netwerk van bedrijven als Cambridge Innovation Center, Deloitte, Mazars, Uber, DLA Piper, Linklaters en anderen. Zo is de hele stad - bedrijfsleven, inwoners, studenten en gemeente - betrokken bij het programma. Refugees Forward zorgt voor economische zelfstandigheid, innovatieve bedrijven en daarnaast een grote besparing op de gemeentelijke uitgaven voor Rotterdam en de regio. Voor deelnemers in 2019 wordt een besparing verwacht van 2 miljoen euro voor de gemeenelijke uitgaven in de periode 2020-2023. Om onze 2 programma's voor 30 ondernemers in 2019 uit te voeren is rond de 200.000 euro nodig.

Sociale relevantie

Refugees Forward is een Rotterdams project bij uitstek. Het programma is er voor een zeer diverse groep mensen van alle kleuren en culturele achtergronden. RF staat voor keihard werken en succesvol ondernemerschap. Onze programma's zorgen niet alleen voor innovatie, maar juist voor economische zelfstandigheid van nieuwkomers. Daarnaast zorgt de uitstroom van statushouder uit de uitkering voor een zeer grote besparing op de gemeentelijke uitgaven.

Innovatie

Refugees Forward is vernieuwend omdat het bouwt op een enorme gemeenschap van bedrijven, ondernemerscoaches, studenten en instituten op het gebied van ondernemerschap. Nieuwkomers wordt daadwerkelijk de kans geboden om hun ambities te verwezenlijken en om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Onze aanpak is daarnaast vernieuwend omdat integratie organisatie ontstaat tussen verschillende groepen in de maatschappij, doordat zij intensief samenwerken in een professionele omgeving.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Diederick van der Wijk
Diederick van der Wijk
Diederick van der Wijk