Special child Yoga. Yoga voor kinderen en jongeren met een beperking

Startbudget toegekend € 27521,-
Yogapraktijk OmiYoga biedt speciale yoga aan voor kinderen en volwassenen met (en zonder) een zorgvraag, verstandelijke of lichamelijke beperking. Ook biedt OmiYoga trainingen en workshops aan voor leerkrachten en verzorgt yoga op basisscholen, middelbaar en speciaal onderwijs, bso's en kdv.

Veel (gevoelige) kinderen ondervinden hinder van de huidige drukke maatschappij en de vele prikkels die er zijn. Wij willen een nieuw aanbod opzetten en implementeren voor kinderen en jongeren met een verstandelijke of lichamelijke beperking of andere zorgvraag.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

Voor kinderen en jongeren met een beperking is er relatief weinig aanbod. Yoga is als type bewegingsvorm heel laagdrempelig en zeer geschikt en effectief voor deze doelgroep, maar er is simpelweg niemand die het aanbiedt.
Door yoga te doen kan het kind leren de drukte van de dag los te laten en komt zo weer beter in contact met zichzelf. Ze leren bewust te worden van zichzelf, hun lichaam en adem, gedachten worden rustiger en ze leren zich beter concentreren. Dit verbetert de participatiemogelijkheden.
Door actief deel te nemen aan yoga, worden de sociale contacten ook vergroot.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Naomi Schillevoort