Tide Watches. Horloges van upgraded afval plastic uit de Maas

Startbudget toegekend € 45925,-

Tide Watches, opgericht door Daan Spits, is een innovatief concept dat Rotterdam een duurzame impuls geeft. Samen met PlasticCircle, die plastic overschotten verwerkt en de bewustwording van recycling verspreid en ClearRivers die plastic opvist uit de stadshavens van Rotterdam, zorgen we dat plastic afval uit Rotterdam wordt omgetoverd tot hoogwaardige en unieke producten. Wat dit initiatief uniek maakt, is de actieve betrokkenheid van klanten bij het creëren van deze producten, wat leidt tot een diepere verbinding met de circulaire economie. Met onze 'handen uit de mouwen' benadering stappen klanten binnen in een winkel waar ze niet alleen producten kopen, maar ook deelnemen aan het productieproces. Ze leren over de herkomst van het plastic tijdens het kiezen uit verschillende kleuren gerecycled plastic. De kleuren combineren ze om unieke producten te creëren. Deze hands-on benadering verandert de winkelervaring in een mogelijkheid voor Rotterdam om actief deel te nemen aan de circulaire economie. Het selecteren en samenstellen van het plastic zorgt voor een uniek en opvallend product én weerspiegeld betrokkenheid bij het maken van duurzame keuzes. Klanten dragen niet alleen een product, maar ook een statement van hun deelname aan een schoon en circulair Rotterdam. De opgedane informatie over de herkomst van het plastic versterkt deze trots en creëert een diepere band tussen klant, product en een circulaire toekomst. De sensationele ervaring heeft een brede impact. Naast het omzetten van Rotterdamse afvalstromen, door ze te upcyclen tot hoogwaardige producten, bevorderen we ook bewustwording en educatie over recycling en de circulaire economie. Door Rotterdammers actief te betrekken, ontstaat begrip voor het process van plastic recycling. Onze producten, waar de klanten dagelijks contact mee maken, stimuleren tot het maken van duurzame keuzes. Dit kan bijdragen aan de bewustwording over recycling en enthousiasme voor een circulair Rotterdam.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

Ons initiatief laat de potentie van afvalplastic zien door afval te transformeren tot hoogwaardige producten. Doordat de klanten meedoen in het maakproces, zien ze dat er met plastic afval hoogwaardige producten kunnen worden gemaakt.
Door een locatie in te richten als showroom, creëren wij een plek waar de Rotterdammer kan worden aangetrokken door ons verhaal. Een podium waar het verhaal van plastic vervuiling kan worden verteld. Een creatieve omgeving waar een vonk kan overspringen om samen aan een betere wereld te werken.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief