Waterweg. Circulaire Groene Waterpasserende Tegel van Bagger

Startbudget toegekend € 86525,-

Ieder jaar kan de Kuip 2x worden gevuld met bagger. Wij, een groep studenten en young professionals, willen een oplossing bieden voor de bagger uit de stad en waarde toevoegen aan de stad. Met waterpasserende tegels van bagger lossen we wateroverlast in de stad op en gebruiken we een reststroom.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

Er is een enorm overschot aan bagger, hiermee gaan wij bouwen. Waterpasserende tegels van bagger kunnen wateroverlast in de stad voorkomen, omdat water nu de grond in kan zakken in plaats van het riool. Door minder cement te gebruiken zijn we veel beter voor het milieu dan de huidige tegel.
Ieder jaar gaat er in Rotterdam ongeveer €5 miljoen naar bagger opslag en transportkosten. Deze worden allemaal betaald door de Rotterdammer, ons doel is op termijn een goedkopere oplossing bieden voor bagger.
Waterweg wil met deze tegel in de openbare ruimte leren over de potentie van onze afvalstromen en een duurzame toekomst voor iedereen realiseren. Tegels, in bijvoorbeeld, parken bieden een kans om samen te leren over duurzaamheid en de circulaire economie.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Wies van Lieshout