WijkEnergie Werkt.

Startbudget toegekend € 75000,-
Een wijkinstallatiebedrijf dat mensen uit de wijk inzet bij de energietransitie in hun wijk.

Omschrijving

WijkEnergie Werkt! Dit is een plan dat bestaat uit 3 onderdelen; een wijkinstallatiebedrijf, een wijkenergiecoöperatie en een wijkenergiefonds. Alledrie door en voor wijkbewoners. Bij het wijkinstallatiebedrijf werken mensen die nu van een uitkering moeten rondkomen, mensen met een taalachterstand en jongeren op zoek naar een stage of leerwerkplek. Zij kunnen laagdrempelig aan het werk, in hun eigen taal en bij hun eigen buren, vrienden en familie. Daar doen zij klusjes die huizen verduurzamen, zoals raamisolatie folie en LED verlichting aanbrengen. Ze praten met bewoners over wat zij willen en bekijken wat er verder nog kan met de woning. Deze activiteiten zijn gratis voor bewoners en hierdoor besparen zij al minimaal 5% op hun energierekening. Wijkbewoners kunnen hun elektriciteit afnemen bij de wijkenergiecoöperatie die elektriciteit opwekt vanaf de daken op openbare en bedrijfsgebouwen in de wijk. Met zonnepanelen die zijn gelegd door de installateurs van wijkenergie werkt.

Sociale relevantie

Het is een organisatie voor en door de wijkbewoners. Medewerkers krijgen een salaris en een % van de winst. Wijkbewoners houden meer geld over. Én we verduurzamen de huizen van Rotterdam, bereiden ze voor op gasloos wonen.

Innovatie

Er is een te kort aan technische mensen en er zijn in Rotterdam veel mensen die moeten rondkomen van een uitkering of laag inkomen. WijkEnergie Werkt samen met de WijkEnergie Coöperatie en het WijkEnergie Fonds zorgt voor inkomen, meedoen voor iedereen, samen met technische ontwikkelingen in het verduurzamen van ons energiesysteem.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Josee van Linschoten
Josee van Linschoten
Josee van Linschoten
Josee van Linschoten