Nieuws.

100 jaar Volkskracht awards - win €100 - €250.000

Volkskracht bestaat 100 jaar en viert dat door 3 miljoen euro uit te delen aan Volkskracht awards.

Welke initiatieven ondersteunt Volkskracht?

Volkskracht is er voor grote en kleine initiatieven in de stad. Van een drumstel voor jouw band tot een clubhuis voor jouw vereniging.

De categoriën zijn: 

  • Toekomstig Rotterdam – plannen voor de jeugd, een groener, duurzamer of gezonder Rotterdam
  • Cultureel Rotterdam – voor alle soorten culturele initiatieven in de stad
  • Sociaal Rotterdam – sociale initiatieven voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken

Per categorie is er 1 miljoen beschikbaar wat over meerdere awards wordt verdeeld. In totaal, voor alle drie de categorieën samen, is er dus 3 miljoen beschikbaar! Jouw aanvraag kan tussen de 100 en 250.000 euro liggen.

Hoe kan je meedoen?

Organisaties kunnen van 1 mei tot en met 31 augustus 2023 hun aanvraag indienen via het aanmeldformulier. Het bestuur van Volkskracht zal samen met een speciaal aangestelde Rotterdamse jury alle aanvragen beoordelen. Zij bepalen of een initiatief voldoet aan de Volkskracht-doelen en de vereisten gesteld in het reglement. Lees in het volledige reglement van de 100 jaar Volkskracht awards of jouw organisatie mee kan doen.

De organisaties die door deze selectie komen worden gevraagd om tijdens een pitchdag hun idee fysiek aan de jury te presenteren. De pitchdagen vinden plaats bij Boijmans Zuid en vinden plaats op:

  • Toekomstig Rotterdam – vrijdag 22 september
  • Cultureel Rotterdam – zaterdag 23 september
  • Sociaal Rotterdam –  zaterdag 30 september

Is de jury enthousiast over jouw idee? Dan wordt jouw organisatie uitgenodigd voor de 100 jaar Volkskracht awards prijsuitreiking op woensdag 4 oktober, om 19.00 uur in de Doelen in Rotterdam. Geef je op binnen 10 minuten!

Heb je vragen over je aanmelding? Check de FAQ. Staat je antwoord hier niet tussen? Mail naar organisatie100jaar@volkskracht.nl en je krijgt binnen 5 werkdagen reactie.