Nieuws.

14 sociaal ondernemers starten programma Move2Social.

Dit programma begeleidt lokale ondernemers met een sociale propositie bij vraagstukken over ondernemerschap, financiering en strategie. Doel van het programma: werken aan levensvatbare sociaal ondernemingen die de maatschappij een beetje mooier maken.Doel van het programma: werken aan levensvatbare sociaal ondernemingen die de maatschappij een beetje mooier maken.

BlueCity, voormalig zwembad Tropicana, was het decor van de startbijeenkomst. De ondernemers kregen uitleg over het Social Business Model Canvas (SBMC). Het SBMC geeft een overzicht van het bedrijf, wat men weer kan uitwerken (inclusief cijfermatige onderbouwing) in het businessplan. De workshop eindigde met uitleg over de Lean Startup methodiek.

De komende drie maanden werken de deelnemers van Move2Social Rotterdam verder aan hun bedrijf. Daarbij worden ze bijgestaan door experts. Veelal ervaren ondernemers uit de regio. Tekenend voor Move2Social is de grote diversiteit van deelnemende bedrijven. Van het ontwikkelen van een substraatlaag voor groene daken uit vast rioolafval (BlueRoof), tot een initiatief dat kleine ondernemers ondersteunt door het bieden van ruimte, productie faciliteiten en personeel met afstand tot de arbeidsmarkt (Madein4Havens). Daarnaast doen de sociaal ondernemers Stichting Praatjesmaker, PA Research, Seedz, Flowers and Sours, Young Up, Maakotheek, Stichting BeeSerious, VoedselSurplus, Thuishulp Rotterdam, Super Family, TROEP-COUP en Barbarossa Bay mee aan het programma.

Vanuit hun eigen visie, overtuiging en ondernemersgeest pakken al deze sociaal ondernemers op inspirerende wijze een maatschappelijk vraagstuk op. Voor wie hun voortgang wil volgen, verschijnt er wekelijks een interview met verschillende deelnemers op de website www.move2socialrotterdam.nl. Indien je ons graag wilt volgen en op de hoogte wilt blijven van deze interviews, schrijf je dan in via deze link. Wie de sociaal ondernemers zelf wil ontmoeten heeft daartoe ook alle kans: op 1 november pre-pitchen alle deelnemers in het Venture café, Stationsplein 45, Rotterdam.

Move2Social Rotterdam is initiatief van de Rabobank, CityLab010, de gemeente Rotterdam, de Hogeschool Rotterdam, Ploum, Rotterdam Partners, Mazars en KplusV.