Nieuws.

Dobberend Bos verfraait vanaf 2016 de Rijnhaven.

In de Rijnhaven worden volgend jaar 20 bomen ‘geplant’ in drijvende boeien. Het Dobberend Bos van initiatiefnemer Mothership – onder andere bekend van de plafondschildering in de Markthal – wordt mogelijk gemaakt met geld van CityLab010. Mothership heeft voor het project verschillende financiers, de bijdrage vanuit CityLab010 bedraagt 175.000 euro.

Het Dobberend Bos past binnen de ontwikkeling van de Rijnhaven en de vergroening van de stenige omgeving. Het moet een attractie worden voor Rotterdammers en bezoekers. Het grasveld langs de kade achter het Nieuwe Luxor wordt straks een aangename verblijfsplek, een deel van het toegekende bedrag is namelijk bedoeld voor meer recreatiemogelijkheden bij en op het water. Het hergebruik van afgedankte zeeboeien van Rijkswaterstaat is een mooi voorbeeld van upcycling. Mothership heeft de afgelopen periode intensief samengewerkt met verschillende partijen om de boeien geschikt te maken voor de bomen. De prototypes zijn getest in het Aqua Dock van de RDM Campus in de Dokhaven.

Het Dobberend Bos is een idee van kunstenaar Jorge Bakker (Colombia, 1973). De in Nederland wonende en werkend 'Onderwerper', zoals hij zichzelf noemt, staat bekend om zijn sculpturen en installaties met een architectonische inslag, die onzichtbare eigenschappen van elementen als water en wind zichtbaar maken.