Nieuws.

Drukbezochte Innovatiemarkt

19 mei vond de Innovatiemarkt van CityLab010 plaats in LP2 op de Wilhelminakade. Iedereen met een plan voor Rotterdam was welkom. Er werd genetwerkt en had je hulp nodig voor je plan dan werd je geholpen door experts van de gemeente en de stad.

De zaal was ingedeeld in drie zones, met experts op allerlei gebied, andere ervaren plannenmakers die al op weg waren met hun plan en experts van de gemeente. In aparte ruimtes werden inspiratiesessies gehouden door verschillende experts uit de stad. Op de vloer werd volop genetwerkt door de ruim 200 mensen die aanwezig waren. Er werden plannen gedeeld, samenwerkingen aangegaan en nieuwe plannen gesmeed.

In een van de inspiratiesessies werd door expert Erik Sterk onder andere uitgelegd wat sociaal ondernemerschap is, en, ook belangrijk, wat het niet is. Hij spoorde ook plannenmakers aan niet te wachten tot de sluitingsdatum en dan op ‘send’ te drukken. Plannen worden beter van feedback. In een andere sessie deed Ronald van Raaij van partner Rabobank uit de doeken dat, helaas, dromen geen investeringen kunnen afbetalen. Hij pleitte er voor dat mensen met plannen goed beslagen ten ijs zouden komen. Met hulp van experts, partners van CityLab010 en ervaringsdeskundigen kan een plan alleen maar beter en kansrijker worden.

Sinds 8 april, de opening van het nieuwe CityLab010-jaar, zijn ruim 150 plannen op de website gezet. Zoals eerder aangekondigd zijn er dit jaar twee rondes om plannen in te dienen voor een bijdrage van CityLab010. De eerste ronde is inmiddels gesloten. Vanaf 1 september kun je weer subsidie aanvragen.