Nieuws.

Bij de Makerij leren kinderen goudsmeden 😍

In de voormalige technische school De Hillevliet in de wijk Hillesluis is De Makerij geopend. In deze werkplaats ervaren kinderen onder begeleiding van een goudsmid het plezier van zelf iets maken. Daarmee is De Makerij een aanvulling op het (cultuur)onderwijs en verbreedt het de horizon van kinderen.

De Makerij is een sociale onderneming gericht op maatschappelijke impact, die jong en oud het plezier en de voldoening van het zelf maken laat ervaren. Primair gericht op kinderen van 10-16 jaar. Daarnaast biedt het vakmensen de mogelijkheid om in de werkplaats van De Makerij hun business te starten of uit te breiden, zonder kosten voor huur en faciliteiten, in ruil voor het geven van workshops. En krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid werkervaring op te doen. Deze eerste werkplaats in De Hillevliet is ingericht voor het goudsmeden. De Makerij gaat meerdere werkplaatsen starten, waar met hout, leer/textiel, keramiek of bijvoorbeeld glas gewerkt kan worden.

Van Rotterdamse dromen naar een Rotterdams succes! In 2021 ontvingen initiatiefnemers Chantal Mies & Jan Fuik een subsidie van #CityLab010.