Nieuws.

Brugwachtershuisjes volop in het licht!

De brugwachtershuisjes van de Koninginnebrug staan vanaf eind december volop in het licht dankzij het kunstproject van Maria Vera. Deze architect heeft zich sterk gemaakt om deze bijzondere objecten ook 's avonds zichtbaar te maken. Op 22 december is iedereen van harte welkom tijdens de opening van haar project “Dancers” voor de brugwachtershuisjes van Rotterdam.

Rotterdam kent een bijzonder ‘netwerk’ van brugwachtershuisjes. Ze zijn allemaal uniek, maar alle huisjes samen delen die typsiche charmante kenmerken waardoor je direct weet dat je met een brugwachtershuisje te maken hebt. Door de huisjes ‘s nachts van binnenuit aan te lichten, ontstaat er nieuw leven rondom de huisjes en maken ze weer deel uit van het straatbeeld. “Dancers” verbeeldt een bijna menselijk karakter van de gebouwtjes, door de vormen van de raamstructuur als voorbijgaande mijmeringen te laten dansen wanneer je voorbij loopt.

Het pilotproject bij de Koninginnebrug laat zien hoe licht in leegstaande gebouwen kan bijdragen aan de kwaliteit van typerende plekken in de stad. Het uiteindelijke doel is om alle leegstaande brugwachtershuisjes in Rotterdam te transformeren tot een serie dansende lichtbakens aan het waterfront, die de hedendaagse Rotterdammer op een nieuwe manier naar hun eigen stad laat kijken.

Iedereen is uitgenodigd om tijdens de opening op vrijdagavond 22 dec 2017 om 19uur, te komen kijken op de Koninginnebrug.

Link naar project: http://www.mariavera.nl/portfolio/levend-licht/