Nieuws.

Cities of Things Lab 010. Ontwerp het samen leven met zelfbewuste objecten.

De slimme stad gaat vaak over meten, over het in kaart brengen van de stad met data. Maar we gaan ook steeds meer slimheid in de stad krijgen; zelfregelde systemen. En we zullen zien dat er dingen in de stad komen die zelfstandig gaan handelen, #citythings noemen we die. In sommige steden rijden als bezorgkarretjes rond de pizzas af te leveren, en op station Rotterdam rijdt een autonome schoonmaakwagen rond.

Deze slimme systemen kunnen ook nieuwe mogelijkheden opleveren in de buurt. Samen aan de slag om het vuilnis beter te verzamelen, of misschien heb je wel te veel gekookt en wil je dat met de buurtbezorger aanbieden aan iemand in de buurt. Net als met de apps op je telefoon zou het mogelijk moeten zijn voor buurtbewoners om zelf deze diensten te verzinnen en uit te voren.

Bij het project City of Things Lab010 maken we een #LabKar en een kit om de citythings te kunnen prototypen in de buurt. Met Wijkcorporatie Afrikaanderwijk gaan we bijvoorbeeld kijken hoe dit zou bijdragen aan het afval inzamelen zodat afval ook waarde kan krijgen. Voor de buurt en voor de buurtbewoners. Meer weten? Klik hier!

Cities of Things Lab 010 is deelnemer van CityLab010- 2021