Nieuws.

CityLab010 maakt nog eens 12 plannen mogelijk

Samen zingen en iets tegen eenzaamheid doen voor alle ouderen in Rotterdam. Het plan ‘Rotterdam in Koor’ brengt ouderen koren samen met een jongere generatie muzikanten. Inspiratie en plezier voor iedereen! Of het plan ‘Refugees forward´ waarbij ondernemers met een vluchtelingenachtergrond door topinstituten worden begeleid van bedrijfsidee naar de start van een bedrijf en bedrijfskapitaal. Twee nieuwe plannen waaruit duidelijk wordt hoe groot de betrokkenheid en ambitie is van Rotterdamse plannenmakers om de stad nóg beter te maken.
 
66 plannenmakers in 2018
Na de grote ronde in de eerste helft van het jaar was nog een subsidiebedrag over van €600.000. Dit bedrag is verdeeld over de twaalf plannenmakers die subsidie krijgen om hun plan tot uitvoering te brengen. In totaal hebben dit jaar 66 plannenmakers subsidie gekregen via CityLab010 met een totaal budget van 3,3 miljoen euro.

De 12 nieuwe plannen:

Eigendraads
Refugees forward
Uit de kast in het Wijkpaleis
Taal / Werk
Wijkenergie Werkt
Kunst &Dementie (bij kunstuitleen Rotterdam)
Kunstbus
Multiform
Culture Campsite
Actie in De Groene Connectie
Bikepark Rotterdam
Het Dijkhuis
Rotterdam in koor

 
Bekijk de 54 plannen die in de eerste half van dit jaar subsidie hebben gekregen.
 
CityLab010 2019
Ook in 2019 is er weer geld beschikbaar voor innovatieve en maatschappelijke plannen die de stad nóg beter maken. Hoe CityLab010 er volgend jaar uit komt te zien laat de gemeente in het nieuwe jaar weten. Op een aantal punten gaat het wijzigen. Zo zal onder andere een team van gemotiveerde Rotterdammers, ofwel een stadsjury, de plannen beoordelen. En wijzigen de onderwerpen. Met een nieuw college aan het roer worden de onderwerpen aangepast naar de speerpunten die Rotterdam de komende jaren nastreeft.

Goed plan voor de stad?
CityLab010 heeft een jaarlijks innovatiebudget van circa 3 miljoen beschikbaar dat ervoor zorgt dat nieuwe plannen mogelijk worden gemaakt.
Allemaal plannen van Rotterdammers die van Rotterdam een fijnere stad willen maken om in te wonen, werken, studeren en te verblijven.
Houd de website citylab010.nl in de gaten voor de ontwikkelingen in 2019. Dat komen we terug met nieuwe energie!