Nieuws.

CityLab010 On Tour 24 oktober: een korte terugblik

Dinsdagavond 24 oktober omstreeks half zeven kwamen ze één voor één binnendruppelen. De één met lange houten bakken om een 60-meter knikkerbaan neer te zetten, de ander met een digitale printer op de kar of een robot onder de arm, weer anderen met stapels folders. Allemaal hadden ze één ding gemeen: met een glimlach op het gezicht waren ze er klaar voor om hún plan te presenteren aan het grote publiek.

Plenaire opening
De Hogeschool Rotterdam stond deze avond in het teken van de presentatie van de CityLab010 plannenmakers 2017. Rond de 350 Rotterdammers met hart voor de stad waren aanwezig. De avond startte met een plenaire opening door wethouder Visser. Hij sprak vol lof over de nieuwe plannen van dit jaar en gelooft in de aanpak van CityLab010. Ook gaf hij aan dat er in 2018 onderwerpen bijkomen. Op sociaal gebied zullen armoedebestrijding en bestrijding sociaal isolement worden toegevoegd aan de thema’s van CityLab010. Na wethouder Viseer sprak Fred Feuerstake, Directeur Instituut voor Commercieel Management (COM) de aanwezigen toe. Hij wil samen met de plannenmakers uit de stad sociale initiatieven verder innoveren en klaarstomen voor de toekomst. Op die manier krijgt Rotterdam twee cadeaus: goed opgeleide professionals met hart voor de stad en kennis uit praktijkgericht onderzoek.

CityLab010-plein
Het CityLab010-plein in de hogeschool stroomde vervolgens vol met dromers, denkers en doeners. In een ongedwongen setting had iedereen de kans om met elkaar in gesprek te gaan en de plannen aan te horen van dit jaar. Leuk was het dat veel plannenmakers attributen mee hadden genomen om iets te kunnen laten zien.

Toekomst van de stad
Matchmakers zorgen er ondertussen voor dat iedereen die zoekende was aan de juiste persoon werd gekoppeld. En natuurlijk stond ook het team van CityLab010 en haar partners klaar om vragen te beantwoorden en het gesprek aan te gaan over nieuwe plannen voor de toekomst van de stad.

Bedankt!
Het team van CityLab010 bedankt alle plannenmakers, partners en deelnemers voor een succesvolle editie van CityLab010 On Tour. Speciale dank gaat uit naar de hogeschool Rotterdam voor haar gastvrijheid en bijdrage.

‘Samen bouwen we verder aan de stad’