Nieuws.

Cool Down City opent circulair bomendepot bij het Steurgebouw .

Cool Down City opent circulair bomendepot bij het Steurgebouw in het M4H gebied.

ROTTERDAM - Op vrijdag 26 juni opent Cool Down City haar nieuwe vaste stek in het M4H gebied om haar circulaire boom zaailingen te verzamelen, te beheren en gratis uit te delen aan heel Rotterdam. Cool Down City vestigt zich bij het Steurgebouw met haar circulaire bomendepot om samen met Rotterdammers de stad nóg koeler en groener te maken.

Bomen ambitie
De grootste ambitie van Cool Down City, volgens oprichtster Charlotte van der Heiden, is om het aantal bomen in Rotterdam te verdrievoudigen. Voor 2021 staat het doel op 3.000 bomen om weg te geven. Inmiddels zijn er dit jaar al meer dan 800 bomen uitgedeeld. Goed voor 2 hectare vergroening in Rotterdam.

Koelbewustijn
In de projecten, workshops en lezingen die Cool Down City ontwikkelt voor organisaties stelt ze het boombewustzijn centraal. En dat is alles behalve zweverig. Samen aan de slag met kennis over het urban heat island effect en de babybomen zorgt Cool Down City voor heldere inzichten en nieuwe gesprekstof.

Aanvraag CityLab010
Cool Down City zit niet bepaald stil. Ze doet dit jaar mee met een aanvraag bij CityLab010. Hét start-up programma voor innovatieve stadsinitiatieven. Hiermee hoopt Charlotte van der Heiden het maximale uit Cool Down City te kunnen halen. Ze gaat inzetten op een bezoekerscentrum, een kraamkamer en workshopruimte voor een warm ontvangst met grootse impact.

Free Trees Event bij Trompenburg
Op 13 en 14 juni staat Cool Down City op de Voorjaars-Plantendagen van arboretum Trompenburg in Kralingen, voor de 2e Free Trees Event van dit jaar. Bezoekers krijgen een gratis babyboom en informatie mee. Vanwege de corona maatregelen is een reservering op tijdslot verplicht.

Bomenparkeerplaatsen
Ondanks de corona maatregelen, gaat de ontvangst en het weggeven van stekjes gewoon door. Op de bomenparkeerplaatsen, Middenhoefstraat 7A en ook vanaf 26 juni op de Galileistraat 15 in Rotterdam, kunnen Rotterdammers zonder fysiek contact hun boom zaailingen brengen en ophalen.