Nieuws.

Dit dak maakt zonnestroom

Het zonneschildje nodigt buurtgenoten uit hun ervaringen met de installatie en het gebruik van zonnepanelen met elkaar te delen. 
 
‘Zon in de Stad’ is een initiatief om Rotterdammers warm te laten lopen voor zonne-energie en wordt gefinancierd door CityLab010. Volgend jaar plaatst Zon in de Stad een aantal zonnehubs in de Rotterdamse wijken: kleine paviljoentjes in parken en op straat waar bewoners en voorbijgangers direct gebruik kunnen maken van zonne-energie. “Je ziet de panelen liggen op het dak van de buurman, maakt een praatje en beseft dan dat het helemaal niet zo ingewikkeld is, zonnepanelen op je dak”, aldus de initiatiefnemers.

Op vrijdag 6 juli heeft de kersverse wethouder Energietransitie Arno Bonte het eerste zonneschildje in de Rotterdamse wijk het Nieuwe Westen geïnstalleerd. Zonneschildjes maken zonnedaken zichtbaar op straat en brengen het gesprek over het gebruik van zonne-energie in de buurt op gang. Alle Rotterdammers met zonnepanelen op het dak kunnen een schildje aanvragen.

Meer informatie over het project is te vinden op www.zonindestad.nl.