Nieuws.

CityLab010 maakt Dobberend Bos mogelijk

In de Rijnhaven worden volgend jaar 20 bomen ‘geplant’ in drijvende boeien. Het Dobberend Bos van initiatiefnemer Mothership wordt mede mogelijk gemaakt met geld van CityLab010.

Het Dobberend Bos is een idee van kunstenaar Jorge Bakker. Het Dobberend Bos past binnen de ontwikkeling van de Rijnhaven. Hierdoor vergroent de Rijnhaven en wordt de kwaliteit van de versteende buitenruimte voor een periode van vijf jaar verbeterd. Het bos moet een attractie worden voor Rotterdammers en bezoekers. Vanaf de kade achter het Nieuwe Luxor theater en het Drijvend Paviljoen zijn de bomen goed te bekijken. Het aanpalende grasveld wordt een aangename verblijfsplek. Ook wordt er gekeken naar recreatiemogelijkheden op het water.

Mothership heeft voor het project verschillende financiers. De bijdrage van de gemeente vanuit CityLab010 bedraagt 175.000 euro. Hiervan is 125.000 euro bestemd voor aanleg en onderhoud van het bos en 50.000 euro voor aanpassingen van de kade voor recreatiedoeleinden. De start van de uitvoering van het plan staat gepland voor volgend voorjaar.

Meer informatie over het Dobberend Bos: www.dobberendbos.nl