Nieuws.

En de winnaar is…..

Dutch Design Awards (DDA) viert jaarlijks het beste van Nederlands ontwerp. Dit jaar maken ze tijdens Dutch Design Week (DDW) acht dagen lang elke middag een nieuwe DDA winnaar bekend op DDW TV. En een van de gelukkige winnaars is… Garage2020 met hun (citylab010) project MONNIE.

Monnie is een App die jongeren overzicht geeft in hun financiën en biedt praktische stappen om grote schulden te voorkomen.

Het jury statement
MONNIE adresseert een belangrijk maatschappelijk probleem en komt meteen in actie om het aan te pakken. Daarmee ontwerpt Afdeling Buitengewone Zaken samen met vele partners – waarvan niet in de laatste plaats de jongeren van opleidingsinstituut Albeda – een dienst die qua bereik en urgentie alle lof verdient. Jongeren kunnen in alle privacy hun problemen zelf aanpakken en dat is met deze taaie materie indrukwekkend. Als winnaar van een Dutch Design Award verdient de uitstraling van app en platform wat de jury betreft nog wel een flinke upgrade, zowel qua gebruiksvriendelijkheid als vormgeving. MONNIE pakt de prijs met een steengoed concept, een uitstekend gekozen naam en onmiskenbare impact. Met een sterkere vormgeving staan de punten op alle denkbare i’s. 

Hoppa in the poket! #proud #gefeliciteerd @Garage2020