Nieuws.

Instagram Take- Over Alert

Had jij het ook bloedheet deze zomer? Steeds vaker zullen we te maken krijgen met hittegolven. Naast dat het niet alleen bloedheet kan zijn vallen er jaarlijks honderden doden. Een serie aan groene verkoelingspunten door de stad kan dit voorkomen, zodat kwetsbaren toch naar buiten kunnen en de sociale cohesie in de wijk te boosten.

Initiatiefnemer - Hittegolf interventies

Hi! Mijn naam is Mohamed, student industrieel ontwerpen en initiatiefnemer van het Citylab010 project: hittegolf interventies. Voor mijn bachelor eindproject heb ik in samenwerking met het Rode Kruis hittegolven in Rotterdam onderzocht. Welke wijken zijn het meest kwetsbaar en wie heeft er nou eigenlijk last van de hitte. Duurzaamheid en daadwerkelijk mensen helpen vind ik belangrijke ontwerpprincipes. Dus dacht ik: "Hoe kan ik dit verder trekken in mijn stad?" Het begin van mijn Citylab010 aanmelding.

Vanaf maandag de 14 september neem ik een week lang het Instagram account van Citylab010 over. Wat kun je verwachten?

Ik start de week met de insteek van het project. Samen met compacte informatie over hittegolven in onze stad en hoe wij hiervoor kunnen ontwerpen. Belangrijker: Jij doet mee! Gedurende de week zijn er interactieve sessies en een design sprint, waarin jij jouw ervaringen kunt delen en kunt stemmen. En je stem wordt gehoord: Samen creëren we een concept koelpunt, in de design sprint, die gepresenteerd wordt aan het einde van de week.

Wil je niks missen ? Volg mij mchajid en Citylab010 op Instagram.