Nieuws.

Nieuwe ronde Citylab010 van start! .

Citylab010 ondersteunt en stimuleert de energie van ambitieuze Rotterdammers zodat hun dromen voor de stad werkelijkheid worden. Voor het achtste jaar zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is er ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor kansrijke initiatieven.

Wethouder Roos Vermeij (o.a. Wijken): “Elk jaar opnieuw maken de dromen en ideeën van Rotterdammers de stad een beetje mooier, dankzij CityLab010. Of je nou een idee hebt om anderen uit de brand te helpen, te inspireren of aan het denken te zetten. Of een plan dat leven in de brouwerij brengt, werk creëert of Rotterdam groener maakt – je kunt het zo gek niet bedenken of je maakt kans om je droom werkelijkheid te maken. Dus heb je een goed idee? Schroom niet en dien het in.”

CityLab010 is op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op onder andere het gebied van duurzaamheid, circulariteit, werkgelegenheid, armoedebestrijding en digitalisering. Maar ook naar vernieuwende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken die nu spelen in Rotterdam.

Heb je een fantastisch idee voor de stad dat niet past binnen bovenstaande genoemde gebieden? Dan is er nog altijd een wildcard.

Meld je zo snel mogelijk aan
Heb jij een goed idee? Zorg dat je een globale omschrijving hebt van je projectplan en schrijf je dan uiterlijk maandag 25 april in: CityLab010 - Doe mee met CityLab010. Na je inschrijving neemt een coach van de gemeente Rotterdam contact met je op om te bespreken welke stappen nodig zijn om tot een stevig plan te komen.

Naast de gemeente zijn er ook professionele partners aangesloten bij CityLab010. Deze staan voor je klaar om jouw plan naar een nog hoger niveau te tillen. Denk hierbij aan het budget, de financiering, je verdienmodel, vergunningen en marketing. Deze partners geven niet alleen advies maar ook workshops waar je kosteloos gebruik van kan maken.