Nieuws.

Het nieuwe seizoen CityLab010 van start!

Op vrijdag 8 april opende wethouder Visser het nieuwe seizoen van CityLab010. Dat deed hij door kort te vertellen hoe het dit jaar in zijn werk gaat en door het lanceren van de vernieuwde website citylab010.nl. De opkomst in het Nieuw Rotterdams Café was overweldigend. Er werd volop genetwerkt en geborreld. En wie weet prachtige plannen gesmeed voor de stad!

Elkaar meer inspireren en vaker ontmoeten om aan plannen te werken en het instellen van twee beoordelingrondes voor de toekenning van subsidie. Dat zijn in het kort twee punten die kwamen uit de evaluatie het eerste CityLab-seizoen en die dit seizoen anders zijn. 

Op vrijdag 19 mei staat de eerste grote innovatiemarkt op de planning en verder zijn er verspreid over het jaar en door de stad de netwerkbijeenkomsten CityLab010 ‘On Tour’. Op onze vernieuwde website wordt het de Rotterdammers gemakkelijk gemaakt hun plannen te delen en op zoek te gaan naar de juiste expertise voor hulp. Hulp uit het netwerk van de gemeente of hulp van een van de vaste partners van CityLab010: Rabobank Rotterdam, Ploum Lodder Princen, Mazars, Yes We Care, De Makers van Rotterdam en de Hogeschool Rotterdam

In 2016 zijn er twee momenten dat er wordt beoordeeld welke plannen een startsubsidie krijgen. De eerste ronde start op 1 juni en de tweede op 1 november. Dus als je plan in het voorjaar nog niet helemaal rijp is, heb je in het najaar een mogelijkheid om alsnog een aanvraag in te dienen.

foto via Twitter: TonSondag