Nieuws.

Een stad vol plannen

Dat de stad vol plannen zit, bleek weer op 31 januari 2018. Meer dan 200 plannenmakers waren aanwezig bij het startevenement: CityLab010 On Tour: hier met je idee! Ook dit jaar stelt de gemeente Rotterdam 3,5 miljoen beschikbaar voor plannen die de stad beter maken. Of dat nu is op het gebied van cultuur, sport of het terugdringen van eenzaamheid: plannenmakers vinden bij CityLab010 de ondersteuning, financiële mogelijkheden en een netwerk om hun ideeën te realiseren.
 

Nieuwe ronde, nieuwe thema’s

Dromers, doeners en denkers bespraken op deze gezellige avond hun plan rondom een van de CityLab010-thema’s. Dit jaar zijn er twee nieuwe onderwerpen toegevoegd, namelijk: ‘schuldenvrije toekomst’ en ‘eenzaamheid bestrijden we samen’.

Manon Michielsen, expert voor dit laatste thema, sprak veel verschillende plannenmakers. “Het was een perfecte start van het CityLab010-jaar! Ik heb ontzettend veel verschillende plannen voorbij zien komen: van jongeren die samen koken met dementerende ouderen tot theatervoorstellingen om mensen uit hun isolement te halen.”
 

HIER MET JE IDEE!

Plannenmakers spraken tijdens het evenement de experts die hen helpen hun idee verder te ontwikkelen tot een volwaardig plan. Marije Pluijm (schuldenvrije toekomst): “Het is geweldig om zoveel mensen te spreken die zo betrokken zijn bij de stad en meedenken over oplossingen rondom allerlei maatschappelijke vraagstukken.”

Heb jij ook een plan voor de stad? Bij CityLab010 kan jouw idee voor Rotterdam werkelijkheid worden. Je hebt nog tot 1 mei om contact te leggen met de expert die past bij jouw thema.