Nieuws.

Plannenmakers 2017 bekend

Dankzij de dromers, denkers en doeners van Rotterdam kunnen we ook dit jaar weer terugblikken op een succesvol CityLab010-jaar. Ruim 50 plannenmakers krijgen subsidie om aan de slag te gaan met hun plan.

Zo’n 200 plannenmakers hebben in 2017 hun plan geplaatst op CityLab010.NL. Uiteindelijk krijgen meer dan 50 plannenmakers subsidie. En daar zijn we natuurlijk heel erg trots op als CityLab010-team! Op dinsdagavond 24 oktober presenteren de plannenmakers van 2017 zich aan het grote publiek tijdens het CityLab010-event On Tour in de Hogeschool Rotterdam. De opleiding Marketing of Social Business richt zich op sociaal- en commercieel denken in een veranderende maatschappij. En inmiddels denken en doen een aantal studenten mee in het beantwoorden van vragen en vinden van effectieve oplossingen voor plannenmakers van CityLab010. Alle dromers, denkers en doeners van de stad zijn welkom om te ontmoeten, om inspiratie op te doen

Veilige stad en Iedereen aan het werk
Het budget van 3,4 miljoen is zo goed als volledig besteed. Alleen bij de thema’s Veilige stad (€ 47.000, - ) en Iedereen aan het Werk (€ 197.000, - ) is er voor dit jaar nog budget over. Overweeg je dit jaar nog subsidie aan te vragen voor jouw plan die binnen deze onderwerpen valt? neem dan eerst contact op met

De beste plannen voor de Stad
In 2017 hebben we met elkaar veel inspirerende netwerkevents, bijeenkomsten bij onze partners georganiseerd en persoonlijke gesprekken gevoerd. Dat heeft geleid tot mooie plannen van een hoge kwaliteit waarmee bij de beoordelingsronde het team van CityLab010 voor een grote opgave is gesteld. Dit jaar is nog meer geïnvesteerd in begeleiding tijdens het voortraject en is er, waar dat mogelijk was, gezocht naar co-creatie. Dat vraagt soms meer tijd, maar het zorgt uiteindelijk voor nóg betere plannen. Met elkaar bouwen we aan Rotterdam!

CityLab010 On Tour op 24 oktober
Op dinsdagavond 24 oktober is er een nieuwe ‘on tour. Niet alleen alle plannenmakers van 2017 presenteren zich aan het grote publiek, maar er is ook alle gelegenheid om vooruit te kijken naar 2018. Je krijgt deze avond de mogelijkheid om plannenmakers te bezoeken, te netwerken en team CityLab010 en onze partners te spreken.

2018
Volgend jaar is er weer een budget van 3,4 miljoen beschikbaar om plannen te steunen die innovatief zijn en goed voor de stad. We gaan ons in het nieuwe jaar ook richten op sociale plannen om eenzaamheid en armoede onder Rotterdammers tegen te gaan, belangrijke vraagstukken voor de stad. Als je volgend jaar mee wilt doen met CityLab010, willen je vooral aanmoedigen om ons event te bezoeken en de komende maanden contact op te nemen met onze collega’s over je plan. Kijk voor meer informatie op www.citylab010.nl.