Nieuws.

#Rotterdamzetdoor

De maatregelen rondom het COVID-19 virus hebben directe impact op de bewoners, ondernemers en bezoekers van Rotterdam. Toch blijft, zelfs in deze moeilijke tijd, de typisch Rotterdamse doorzettingskracht en aanpakkersmentaliteit voelbaar én zichtbaar. #ROTTERDAMZETDOOR brengt alle initiatieven bijeen in één krachtig platform.

Van Rotterdam, voor Rotterdam.
Dat Rotterdammers er voor elkaar zijn blijkt uit de organisatie van hartverwarmende initiatieven. Op het platform kun je om hulp vragen via Rotterdammersvoorelkaar. Of help andere mensen via het platform met boodschappen, videobellen of schrijf een kaartje voor iemand die eenzaam is. Een mooi voorbeeld is dat van Naaihelden. Na een noodkreet van een bevriende huisarts sloegen lingerieontwerpster Fabienne Hadoul en eventmanager Marjolein Peeters de handen ineen. Nu maken ‘naaihelden’ in het hele land vrijwillig katoenen schorten.

Helaas, we zullen onszelf nog een tijdje moeten inhouden. Maar dat betekent niet dat we geen mooie dingen kunnen zien en meemaken. Wat dat kan gelukkig wél. Er is zoveel te bekijken en te beluisteren… gewoon vanachter je scherm. Deze Rotterdamse partijen brengen allerlei fraais zo je huis in! Het kan met deze toffe Rotterdamse initiatieven, die allemaal op hun eigen manier de wereld naar je huiskamer in brengen.

Ook benieuwd wat er allemaal kan in de stad? Neem dan snel een kijkje op het platform!