Nieuws.

Startbudget aanvragen voor jouw initiatief.

Heb jij je projectplan helemaal af? Dan kan je je projectplan downloaden en je aanvraag voor een startbudget indienen!

De aanvraag

Het aanvragen van een startbudget verloopt via het subsidieloket van gemeente Rotterdam.

  1. Om een aanvraag te kunnen doen, dien je het format projectplan in te vullen in je account op citylab010.nl. Dit format helpt je om alle benodigde informatie op een gestructureerde manier te presenteren, zodat jouw aanvraag goed beoordeeld kan worden.
  2. Tevreden over je plan? Dan download je deze.
  3. Vervolgens upload je het projectplan bij je aanvraag bij het subsidieloket van gemeente Rotterdam. Dit loket opent op 15 juli en sluit op 1 september om 23.59 uur. In deze periode heb je de kans om jouw aanvraag in te dienen en kans te maken op een startbudget voor jouw initiatief. 
    Let op: voor het indienen van een aanvraag heb je als natuurlijk persoon (bewoner van Rotterdam, zzp-er of VOF) digi-d nodig. Een rechtspersoon (stichting, vereniging of BV) logt in met e-herkenning.

De beoordeling

De aanvraag wordt vervolgens beoordeeld door de Stadsjury. Bij de beoordeling van de aanvragen wordt gekeken naar verschillende criteria. Allereerst wordt gekeken naar de mate van vernieuwing. Komt jouw idee nog niet voor in (dit deel van) Rotterdam? Daarnaast wordt gelet op de kwaliteit van het plan. Hoe haalbaar is jouw plan? Tot slot wordt gekeken naar de maatschappelijke bijdrage. Dit houdt in dat jouw initiatief Rotterdam groener, socialer, veiliger maakt of op een andere manier bijdraagt aan de stad.

De subsidieregeling

Het is belangrijk om de voorwaarden en weigeringsgronden in de subsidieregeling van CityLab010 goed te checken voordat je jouw aanvraag indient. Hierin staan de criteria en richtlijnen waaraan jouw project moet voldoen. Door hier rekening mee te houden, vergroot je de kans op succes.

CityLab010 biedt jou de mogelijkheid om jouw ideeën werkelijkheid te maken en bij te dragen aan een beter Rotterdam. Grijp deze kans en dien jouw aanvraag in. Wie weet ontvang jij binnenkort een startbudget om jouw initiatief te realiseren en de stad te verbeteren.

Veel succes met jouw aanvraag!