Nieuws.

Succesvolle start Culture Campsite door CityLab010

Culture Campsite, de naam zegt het al. Een culturele campingplek die zich heeft gevestigd op een oud parkeerterrein in Delfshaven. Hier kun je slapen in heuse kunstobjecten, allen gemaakt van hergebruikt materiaal. Dit bijzondere initiatief is het derde project dat wij uitlichten en zonder startbijdrage van CityLab010 niet bestaan had.
 
Mede-initiatiefnemer Thijs Masthoff werd iets meer dan twee jaar geleden benaderd door ERA Contour, een bedrijf dat bezig was met het ontwikkelen van De Kroon. Dit is een bedrijfsverzamelgebouw op de locatie van een voormalig elektrotechnische fabriek. ERA Contour wilde een nieuwe creatieve hotspot in dit gebied en stelde het idee van een Campsite voor. Na een hoop gesprekken met hen en het team van De Kroon ontstond er een plan. Tegelijkertijd ontstond ook de samenwerking van de nu vier initiatiefnemers van Culture Campsite; Isis Hoos, Boris Duijneveld, Laura Abbink en Thijs Masthoff.
 
Hoewel het team van Culture Campsite veel zelf kon doen en eigen geld en tijd in het project investeerde, was dit nog niet genoeg om te kunnen starten. Thijs Masthoff: “We gingen dit project starten en hadden nul komma nul financiering. Uiteindelijk heb je toch geld nodig om te starten. Toen zijn wij is gaan kijken wat voor instanties er zijn, waar dit project bij past. CityLab010 is natuurlijk perfect omdat het én Rotterdams is én juist dit soort culturele projecten stimuleert. Dat is de reden dat we daar zijn gaan aankloppen.”
 
Lees ook: Zonder CityLab010 geen Schommelpark
 
Culture Campsite ontving uiteindelijk een startbudget van 8000 euro. Dit komt doordat CityLab010 in 2018 nog een extra budget had dat verdeeld werd. “Omdat wij moesten starten en dingen wilden gaan ondernemen, hebben we ons daarop ingeschreven. Anders hadden we tot het nieuwe jaar moeten wachten en dan hadden we niet op tijd open gekund”, aldus Masthoff. Deze keuze heeft ervoor gezorgd dat de campsite zich snel heeft ontwikkeld. Het sanitair kon gemaakt worden en het buitenterrein is opgeknapt zodat er gasten konden worden ontvangen. Ook zonder budget hadden ze echter open gekund, “Alleen dan hadden de gasten misschien onder een zak water moeten douchen”, grapt Masthoff.
 
Het budget heeft dus nét het zetje in de goede richting gegeven en ervoor gezorgd dat ze een eerste seizoen konden draaien. Een toevoeging voor de stad vindt Masthoff de Campsite absoluut. “Naast een soort unieke ervaring is het ook wel tof dat je midden in de stad een openbaar terrein hebt waar kunstwerken staan. Het blijft ook een klein verborgen pareltje. Je hebt nog steeds mensen die een keer een avondwandeling maken en die staan bij het hek te kijken alsof ze goud zien staan. Het is lekker rauw en dat hoort ook bij Rotterdam.”
 
 
Komend seizoen gaan er een aantal slaapobjecten weg die plaats zullen maken voor nieuwe, mogelijk grotere, slaapobjecten. Masthoff: “Dat hoort een beetje in ons programma, dat we elk jaar nieuwe dingen hebben. Ik denk dat we in de toekomst nog meer kunnen bieden, al is het een tafeltennistafel wat echt bij een camping hoort.” Voor meer informatie over dit initiatief klik je hier.

 

Dagblad010
Komende weken gaat Dagblad010 een aantal initiatieven van CityLab010 belichten. En dat vinden wij natuurlijk hartstikke leuk! Bron: Dagblad 010