Nieuws.

Terugblik op 2017

We blikken terug op een geweldig jaar. In 2017 zagen we meer dan 200 ideeën voor de stad voorbij komen tijdens de ‘On Tour’-evenementen en meer dan 50 plannenmakers kregen subsidie om hun dromen te realiseren. Deze unieke momenten zijn vastgelegd door de studenten van Dutch Filmers Academy begeleidt door leer/werknetwerk STORYBEATS. Aanstormend mediatalent bedacht vernieuwende manieren om onze verhalen vast te leggen en verslag te doen van de events.

Samenwerking met de verhalenmakers van de toekomst
“CityLab010 draait om experimenteren en innoveren,” vertelt Rob van den Bos (projectmanager). “Daarom besloten we studenten de mogelijkheid te bieden nieuwe en verfrissende ideeën uit te werken. We wilden geen ‘standaard’ verslaglegging, maar gaven hen de vrije hand. Het resultaat was daardoor altijd verrassend en ik ben er ontzettend blij mee!”

Ook Cindy Mirande (oprichter STORYBEATS) is trots op de studenten: “Ik ben blij dat CityLab010 jonge talenten de kans biedt om zichzelf op deze manier te ontwikkelen. De werkervaring die ze hiermee opdoen is ontzettend waardevol. STORYBEATS werkt met studenten van verschillende media-opleidingen zoals filmers, muzikanten, presentators, stylisten en vormgevers, en coacht hen ‘on the job’. Op deze manier bouwen studenten aan hun netwerk en creëren een portfolio. Hiermee vergroten ze hun kansen op de markt.”

Rob: “Ik ben erg blij met het resultaat. Wij hebben de studenten de ruimte kunnen geven nieuwe ideeën uit te proberen. Soms vind je verrassende dingen in montage of muziek die je met een regulier bedrijf niet zou ontdekken. Wat me verraste was de professionaliteit van de studenten. Ik ben blij met de samenwerking met Dutch Filmers Academy en STORYBEATS.”

“In totaal hebben er ongeveer twintig studenten meegewerkt aan de producties voor CityLab010,” vertelt Cindy. “13 filmstudenten van de Dutch Filmers Academy uit Rotterdam en Hilversum hebben in wisselende samenstellingen de filmpjes geproduceerd. Zeven muziekstudenten van Albeda-opleiding Muzikant Producer hebben soundtracks geleverd. Wat belangrijk was bij dit project was dat zij vanuit nieuwsgierigheid aan de slag gingen. In deze korte documentaire zie je alle fragmenten samen komen met daarin interviews met wethouders, partners en plannenmakers.”