Nieuws.

Terugblik Uitslagenavond 2022

Woensdag 16 november was het zover! Tijdens een feestelijke avond maakten wethouder Faouzi Achbar en de Stadsjury de startbudgetten van CityLab010 2022 officieel bekend. Speciaal voor de gelegenheid was het Timmerhuis omgetoverd tot een bruisend stadslaboratorium met met spetterende bijdragen van sneldichter Gino van Weenen, wereldkampioen breakdance BBoy Menno, Esserdjan en -very special guest- de kersverse wereldkampioen Bgirl India Sardjoe. En droomden trotse plannenmakers, coaches en juryleden onder het genot van een drankje samen over hun plannen voor Rotterdam(mers).

Wethouder Achbar: “Het doet het me goed om te zien hoeveel deze innovatieve plannen bijdragen aan een sterke stad, waarbij maatschappelijke impact voorop staat. En dat alles vanuit de creativiteit, het ondernemerschap en enthousiasme van Rotterdammers zelf. CityLab010 is een intensief programma, waarbij we heel trots zijn op de betrokkenheid van de coaches, partners en Stadsjury – maar natuurlijk vooral op de inzet van de plannenmakers!”

We kijken terug op een geweldige uitslagenavond in het Timmerhuis en hadden ons geen betere afsluiter van een succesvol Citylab010-jaar kunnen wensen. Benieuwd naar alle plannen die een startbudget ontvangen? In het juryrapport 2022 staan alle 46 initiatieven, van een tool die dak-en thuisloosheid bij jongeren helpt voorkomen tot eten tegen zandhonger en menstruatievriendelijke scholen.

Voor meer foto’s van de uitslagenavond > CityLab010, fotos uitslagenavond > link naar het Juryrapport: