Nieuws.

Terugkijken op een geslaagde eerste Start-Up week

Foto: Guido Pijper

CityLab010 organiseerde van 15 t/m 18 april voor de eerste keer een Start-Up week. En dat  was een succes! Alle workshops zaten vol en er moest zelfs af en toe nee verkocht worden vanwege te veel animo. Doel van deze inspirerende week was om initiatiefnemers te helpen bij het maken van een goed projectplan. Alle ingrediënten hiervoor waren terug te vinden in de workshops. 

Een greep uit de reacties
Hans De Ruiter was bijvoorbeeld één van de deelnemers. Hij is bezig met een idee om meer transport over het water te krijgen. Een naam voor zijn initiatief moet hij nog bedenken. Maar de Start-Up week vond hij zeer informatief en gaf hem veel nieuwe invalshoeken. Vooral het interactieve deel vond hij erg leuk.  Of Willem Berkemeijer, student sportkunde. Hij is bezig met een programma om sport en leren meer met elkaar te combineren. De workshop innovatie gaf veel nieuwe inzichten waar hij mee verder kan. George Brandenburg van de krekerij is momenteel druk bezig met krekels en sprinkhanen. Hij vond het top bij de Machinist. Vooral de concrete voorbeelden in de workshop maakte het erg tastbaar.  

Nieuwe contacten
Meerdere deelnemers zagen we verschillende keren terugkomen en dat leverde mooie nieuwe contacten op.  Het was bijzonder om te zien dat initiatiefnemers elkaar hielpen en aansloten bij elkaar om plannen te versterken.


Kortom, veel initiatiefnemers die er weer een mooi CityLab010-jaar van gaan maken. Het bruist wederom van de goede ideeën in de stad!

Loop binnen bij Voor Goed op 25 april
De Start-Up week zit erop maar dat betekent niet dat er geen nieuwe sessies gepland staan. Partner ‘Voor Goed’ zet bijvoorbeeld elke maand de deuren open voor initiatiefnemers. Aanstaande donderdag 25 april is sociaal ondernemend Rotterdam welkom tussen 9.00 en 11.00 uur bij de Heilige boontjes. Zien we jou daar ook?

Wil jij ook doorpraten over jouw initiatief? Neem snel contact op met een coach van CityLab010.