Nieuws.

Troep Coup van start!.

Donderdag 6 februari a.s. zal bij BSO De Pierewaaier van KindeRdam de educatieve zwerfafvalgame ‘Troep-Coup’ officieel gelanceerd worden. Deze circulaire game is ontwikkeld voor het basisonderwijs en de naschoolse opvang en is bedoeld voor kinderen tussen 9 en 12 jaar. Het initiatief heeft in 2016 een startbudget van CityLab010 ontvangen.

Troep-Coup bestaat uit meerdere onderdelen: het verhaal, een digitale game en een recycle,-en maak-proces. Het heeft als doel om kinderen op een positieve manier kennis te laten maken met duurzaamheid, wetenschap en techniek. Bedenker van Troep-Coup Kirsten Kentler: ‘We willen kinderen niet alleen iets leren, we willen ze ook inspireren. Namelijk dat zij hun eigen creativiteit de ruimte geven. Een probleem oplossen is iets tofs!’

De game
De game is bedoeld om kinderen bewust te maken van de hoeveelheid zwerfafval in hun eigen leefomgeving en de rol die ze daarbij zelf spelen. In een reallife-game en met een speciale app leren ze hier spelenderwijs mee omgaan. Troep-Coup laat kinderen ontdekken dat zwerfafval uit waardevolle grondstoffen bestaat die nieuwe functies en een nieuw verhaal kunnen hebben. Het programma wordt het komend jaar op meer BSO’s van KindeRdam aangeboden.

Meer informatie over de zwerfafvalgame: www.troepcoup.nl