Nieuws.

Uitgelicht Blooming Bakery

Onze bakkerij is een sociale onderneming waar brownies en ander lekkers met zorg en liefde wordt bereid door cliënten van hulporganisatie Fier, slachtoffers van geweld. Onder begeleiding van gekwalificeerde bakkers en vrijwilligers krijgen zij de kans hun talenten te ontdekken en zich verder te ontplooien. We geloven in kansen en mogelijkheden voor iedereen. Dus ook voor jongeren die een minder fijne periode achter de rug hebben, omdat ze te maken hebben gehad met geweld. Samen met hen gaan we op zoek naar hun kracht en de mogelijkheid om die kracht om te zetten in een plan voor de toekomst. Plezier, dromen en ambities gaan bij ons samen in de mixer. Voor meer informatie en al onze producten bezoek onze website: www.bloomingbakery.nl. 

Met Blooming Bakery bieden we de springplank naar zelfredzaamheid die slachtoffers van geweld zo hard nodig hebben. Door deze meiden en jongens te empoweren en de arbeidsmarkt op te helpen, doorbreken we ook de vicieuze cirkel van (kans)armoede en geweld die vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven. Wat een geweldige winst als deze jongeren en de generaties na hen op een positieve en gezonde manier kunnen bijdragen aan de maatschappij en aan een inclusieve en toekomstbestendige economie.

 

Persoonlijk verhaal Marloes (26) werkte twee jaar in de Fier-bakkerij, nu Blooming Bakery. Een ervaring die haar heeft geholpen om haar leven weer op te pakken na een heftige tijd. ‘Kan ik het wel? Houd ik het vol? Hoe zal ik het vinden? Allemaal vragen die door me heen gingen toen mijn hoofdbehandelaar van Fier voorstelde om bij de Fier-bakkerij te gaan werken. Ik vond het spannend om daar te beginnen, maar heb het toch gedaan. Dat is zo’n goede beslissing geweest! Vijf jaar geleden ben ik bij Fier terechtgekomen. Ik had een verschrikkelijke periode achter de rug. Ik ben zeven weken ontvoerd geweest en werd tijdens die ontvoering mishandeld en verkracht. Daaraan heb ik een posttraumatische stressstoornis overgehouden. Ik kon niks meer, sprak niet met mensen, had nergens zin in. Bij Fier ben ik langzaam uit een diep dal gekrabbeld. Door de intensieve begeleiding, maar ook door mijn werk in de bakkerij. Er werken meiden met ongeveer dezelfde problematiek en dat maakte het makkelijker. Zij begrepen me. In de bakkerij mag het ook gewoon even minder met je gaan. Je mag je rot voelen.’
Lees hier het hele verhaal van Marloes.

Blooming Bakery is een van de deelnemers van CityLab010 2021