Nieuws.

Uitgelicht! CODE TO SUCCESS

Code To Success is een uniek en innovatief project dat jonge kinderen spelenderwijs kennis laat maken met de wereld van coderen.

Coderen is een vaardigheid die in toenemende mate belangrijk is voor de samenleving en ontzettend veel toepassingen kent en dit zal alleen maar toenemen. Door dit vroeg te introduceren op een leuke en uitdagende manier, gaat er een nieuwe wereld open voor leerlingen en leraren. De nieuwste technologie wordt gebruikt om de principes van coderen tastbaar te maken voor leerlingen die hier nog niet bekend mee zijn. De diverse activiteiten zijn zo opgezet dat het voor de kinderen voelt als een indrukwekkende speeldag, terwijl zij gelijktijdig uitgedaagd worden om nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen en samen te werken om te winnen. 
 
Code to Success heeft middels leuke activiteiten programmeren en spelen gecombineerd in modules als Midget Code Golf en Go Kart racer waarbij de leerlingen eerst op de traditionele manier golfen/racen en vervolgens hun bots programmeren om hetzelfde parcours af te leggen. Naast de activiteiten die op de grond plaatsvinden, gaan de kinderen ook de lucht in! Ze leren in de vlieg module drones te programmeren om opdrachten uit de voeren. Stap voor stap leren de kinderen hoe de bots werken en hoe ze deze kunnen programmeren om verschillende opdrachten en activiteiten uit te voeren.
 
Onze activiteiten zijn geschikt voor verschillende leerjaren omdat de moeilijkheidsgraad eenvoudig aangepast kan worden aan de desbetreffende klas. 

Code to succes is een van de deelnemers van CityLab010 - 2021