Nieuws.

Uitgelicht! Kleintje 010 🚐

Kleintje 010 is een reizend onderwijsprogramma wat langs gaat bij de Rotterdamse basisscholen. Kleintje 010' neemt de leerlingen mee naar het R'dam van de jaren '90, en gaat dan het gesprek aan over hoe we hier nu leven.

 

De caravan wordt 28 jaar terug in de tijd ingericht. Leerlingen kunnen beleven en ervaren hoe de wereld er toen uitzag. Ze staan stil bij de ontwikkelingen van de afgelopen 28 jaar en wat dat met ze doet. Vervolgens fantaseren de leerlingen over wat er nog allemaal te wensen is naar de toekomst toe en komen deze wensen van de leerlingen overeen met dat wat de gemeente Rotterdam heeft bedacht in de beleidsplannen tot aan 2050.

Het doel is om informatie op te halen bij de kinderen van nu. Herkennen zij zich in de plannen die voor hun Rotterdam wordt gemaakt of hebben zij hier nog aanvullingen voor? Hoe zien kinderen zich in 2050 met elkaar vrij, veilig en prettig in een compacte, gezonde, inclusieve, circulaire en productieve stad bewegen. De bedoeling van het programma is de betrokkenheid van de leerlingen met Rotterdam groter te maken, wat bijdraagt aan inclusief burgerschap in Rotterdam voor de toekomst.

Kleintje 010 is een van de vele mooie nieuwe plannen die meedingen voor het CityLab010 predicaat 2022.