Nieuws.

Uitgelicht! OASE

Langs de Rotterdamse Maas, op steenworpafstand van Rotterdam CS, wordt voorzichtig gestart met bouwen aan een duurzaam-sociale ontmoetingsplek OASE. Een plek waar verbinding, creativiteit en weerbaarheid centraal staan. Een plek waar idealistische ideeën, door middel van kruisbestuiving, uit kunnen groeien tot nieuwe concepten, campagnes en evenementen.

OASE wordt een verbonden, inspirerende multifunctionele broedplaats voor Rotterdammers en door Rotterdammers, waar we werken aan verschillende maatschappelijke opgaven om samen te komen tot systeemverandering. Thema’s die aan bod komen zijn uiteenlopend: bijvoorbeeld klimaatverandering, het woonaanbod, lokale economie, armoede, plantaardig eten, zelfontwikkeling, hergebruik, diversiteit, natuur en sociale verbinding. We zien dit niet als losse thema’s, maar kiezen bewust voor een holistische aanpak. We moeten de wereld gaan zien zoals de astronauten hem zagen: als een verbonden systeem. Dus wordt OASE niet enkel een ecologische hub, maar ook een culturele, sociale en gezonde. We zorgen voor een divers ecosysteem aan huurders en gebruikers (c.q. programmamakers) om te komen tot kruisbestuiving. Samen laat je plannen groeien en kom je verder.

De eerste activiteiten vinden plaats wanneer COVID het toelaat, dus houd de agenda op www.groenemorgen.org/oase in de gaten! De komende maanden gaat er steeds meer gebeuren op deze prachtige plek aan de Schiehaven. Iedereen die ideeën heeft voor programmering kan ons altijd benaderen via goedemorgen@groenemorgen.org. Graag tot ziens in de OASE. 

OASE heeft in 2021 een subsidie van CityLab010 ontvangen